Média
31.05.2023

Tentokrát měl majitel traktoru štěstí

Policisté z Vysočiny našli ukradený traktor za dva miliony. Cizinec ho převážel schovaný v návěsu kamionu.

Policisté z Vysočiny byli v pátek 26. května požádáni svými kolegy z Ústeckého kraje o spolupráci při pátrání po odcizeném traktoru značky New Holland s čelním nakladačem. Jeho hodnota činí dva miliony korun. Traktor se měl ztratit kolem páté hodiny ráno v obci na Děčínsku v Ústeckém kraji. Majitel ale zmizení traktoru zjistil později, a proto oznámil krádež na tísňovou linku 158 až někdy kolem půl osmé ráno.

„Již od počátku šetření existovalo důvodné podezření, že zloději traktor mohli naložit na nějaký nákladní automobil a tímto způsobem se snažit traktor nepozorovaně převézt na neznámé místo a zde jej ukrýt. Traktor mohl také zmizet za hranicemi České republiky. K nákladnímu vozidlu ale v tu dobu neexistoval žádný popis ani žádný jiný poznatek, který by mohl policistům pomoci při pátrání,“ sdělila Dana Čírtková, mluvčí policistů na Vysočině.

Policisté se proto snažili vytipovat si možné trasy, kterými by se mohl nákladní automobil z místa, kde byl traktor ukraden, vydat. A podařilo se jim zjistit, že traktor putuje pravděpodobně směrem na Vysočinu, což byl pro policisty v našem kraji jasný signál. Zejména dopravní policisté si společně vytipovali páteřní komunikace, které vedou ze směru od Děčína na Vysočinu, a to včetně dálnice D1 a těm věnovali maximální pozornost.

 Celý článek naleznete zde

 

Majitel odcizeného traktoru měl veliké štěstí, že policisté měli dobrý typ na trasu a nákladní auto a odvedli svou práci na jedničku.  

 

Pokud nechcete spoléhat jen na štěstí, doporučujeme pro klidný spánek nejspolehlivější zabezpečovací systém vozidel SHERLOG Technic

 

 

 

Zdroj článku: https://jihlavska.drbna.cz/krimi/20190-policiste-z-vysociny-nasli-ukradeny-traktor-za-dva-miliony-cizinec-ho-prevazel-schovany-v-navesu-kamionu.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&utm_source=copy#dop_ab_variant=933631&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Klientů si vážíme

×